1 kâse yağsız yoğurdun (4-5 yemek kaşığı) içine 1 çay kaşığı zencefil, 1 çay kaşığı zerdeçal ve 1 çay kaşığı toz tarçın, 1 çay kaşığı zeytinyağı ilave edip karıştırıyoruz. Bu kürü sabah, öğlen ve akşam aç karnına yemeklerden 1-2 saat önce olmak üzere 3 kez yapalım ve tüketelim.
Tadı da çok güzeldir. Aynı zamanda yoğurdun tok tutma özelliğinden dolayı açlığı önlüyor. Özellikle göbek eritmede etkilidir. Yoğurt kan şekerini çabuk düşürdüğü için kilo verme sorunu olanların çok işine yarayacak bir kür tarifidir. Ayrıca yoğurdun ileri yaşlarda oluşabilecek kemik erimesi, diş kaybı, bağırsak kanseri gibi rahatsızlıkların da önüne geçer. Yoğurt bağırsak florasına yardımcı olup sindirimi kolaylaştırdığını da unutmamak gerekir.