{ "title": "Tarçın Kürü", "image": "https://www.kurler.gen.tr/images/tarcin-kuru.jpg", "date": "19.01.2024 23:47:18", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Tarçın kürü, tarçın kürü daha çok kadınların zayıflamak amacıyla kullandığı kür tariflerinden biridir. Kür yalnızca zayıflamak değil daha pek çok sağlık problemine karşı kullanılabilir. Diyabet hastalığı, soğuk algınlığı, sindirim problemleri gibi pek çok alanda fayda sağlamaktadır. Tarçın kürü hazırlanışı oldukça kolaydır. İki farklı yöntem kullanılarak hazırlanabilir.

Tarçın kürü Malzemeleri
Tarçın kürü nasıl yapılır?

1 su bardağı su cezveye alınarak kaynatılır. Su kaynamaya başlayınca içine yarım çay kaşığı tarçın eklenip ocağın altı kapatılır. Karıştırılarak 3 dakika demlenmesi beklenir. İçine bal katılarak soğutulmadan içilir.

Tarçın kürü her defasında taze olarak hazırlanıp tüketilmelidir. Bekletildiğinde bal içinde erimez ya da dibine çökerek tadını acılaştırabilir. İçileceği zaman malzemeler homojen bir şekilde karıştırılmalıdır. Eğer tarçın kürü hazırlarken kabuk tarçın kullanılacaksa tarçının suya iyice temas etmesi için 10 dakika kadar bekletilmesi gerekir. Tarçın kürü sabah ve akşam günde 2 fincana kadar içilebilir.

Tarçın kürünün faydaları nelerdir?
" } ] }