{ "title": "Soğan Kürü", "image": "https://www.kurler.gen.tr/images/sogan-kuru(2).jpg", "date": "22.01.2024 01:28:06", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Soğan kürünü hazırlamak için ihtiyacımız olan malzemeler bir tane açık kahverengi kabuklu kuru soğan ve iki bardak klorsuz su olması gerekiyor. Soğanımızın kabukları kırmızı, mor ya da beyaz kabuklu olmamalıdır. Bu renkte soğanlar yapacağımız kürde etkili olmuyor. Mutfaklarda yemeklik için kullandığımız soğanlardan olması gerekiyor. Soğanı kök ve kabukları ile kullanacağımız için, soğanları önceden sirkeli suda bekletelim. Bu şekilde dezenfekte olması gerekiyor. Suyu bir tencerenin içine koyarak, ocağın üzerinde kaynamaya bırakalım. Su kaynadıktan sonra soğanı dört parçaya bölerek suyun içine atalım. Bu şekilde olarak yaklaşık olarak beş dakika kadar kaynatmanız soğan kürünü hazır hale getirecektir. İçmek için ılımasını bekleyin. Soğan kürünün içinde bulunan vitaminler şunlardır: protein, karbonhidrat, yağ, lif, fosfor, kalsiyum, demir bulunuyor. Ayrıca sodyum, potasyum, magnezyum, A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini, B3 vitamini, B6 vitamini, C vitamini ve E vitamini açısından Hemen hemen herkes soğanın sağlık açısından çok önemli bir besin kaynağı olduğunu biliyor. Soğan hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor. Soğan özellikle enfeksiyon hastalıklarına karşı etkili oluyor. İçerdiği asitler bağırsak ve mide enfeksiyonlarına karşı etkilidir.

Soğan içerdiği besin ve elementler sayesinde sağlığa çok faydası olan yılın bütün aylarında kolayca bulunan bir şifa kaynağıdır. Kanı temizleme sayesinde damar tıkanıklığına neden olan hastalıkları engelliyor. Kış aylarında sık sık rastlanan soğuk algınlığı nedeniyle nezle, grip, yüksek ateş gibi hastalıkların yanında astım, bronşit gibi hastalıklara da iyi gelir. Solunum yolunda meydana gelen enfeksiyona da iyi geliyor. Hastalıkların yayılma hızını azaltır ve daha etkili bir şekilde tedavi eder.

Soğan kürünün faydaları nelerdir?
Soğan kürü nasıl uygulanır?
" } ] }