{ "title": "Patlıcan Sapı Kürü", "image": "https://www.kurler.gen.tr/images/Patlican-Sapi-Kuru-51.jpg", "date": "20.01.2024 07:16:39", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Patlıcan sapı kürü, direk olarak patlıcanın yeşil kısımlarında yapılmaktadır. Günümüzde birçok kişinin hiç ele almadan attıkları bu kısımlar aslında doğru bir şekilde kullanıldığında çok mükemmel faydalarla karşımıza çıkmaktadır. Patlıcanın çöpe atılan kısımlarından olan yeşil sap kısımları insanlarda yaygın olarak görülen basur problemleri için çok ciddi bir şekilde fayda sağlamaktadır. Günümüzde bu konu üzerine yapılan birçok araştırmaya göre Uzman kişiler basur riskinin bulunduğu insanlarda bu kürün kullanılması durumunda sorunların önüne geçilmesinde bu kürün önemli etkilerinin olduğu söylenmektedir. Son yıllarda birçok kişi tarafından basur problemleri için kullanılan patlıcan sapı kürü, faydalarıyla diğer insanları da şaşırtan bir durumdur. Oldukça etkili olarak etkiler gösteren bu kür, birçok zaman basur sorunlarının giderilmesinde kullanılmaktadır. Bu nedenle olası bir basur problemi durumunda bu kürü sizlerde kullanarak olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Fakat belirtmek isterim ki bu kür herkeste aynı etkileri göstermemektedir. Özellikle alerjik problemleri olan insanlarda bu kür olumsuz sonuçlara neden olabilmektedir. Bu nedenle kürü ilk defa kullanacaksanız ve olası bir alerjiniz varsa kesinlikle dikkatli olmanız gerekmektedir.

Patlıcan sapı kürü nasıl yapılır?

Patlıcan sapı kürü aslıda hazırlanması en kolay olan kürlerden biridir. Oldukça yaygın olması nedeniyle birçok kişi tarafından bu kürün nasıl hazırlandığı bilinmektedir. Öncelikle yaklaşık 10 tane kadar patlıcandan alınmış saplar alınarak bol bol yıkanır. Bu yıkanma sonrasında bir tencerenin içerisine yaklaşık olarak her sap için bir bardak su olacak şekilde su konulur. 10 bardak su konulduktan sonra bu suyla birlikte patlıcan sapı kürü için sapları kaynatın. Yaklaşık olarak yarım saat kadar kapağı kapalı olan tencerede kaynatma işlemleri yapıldıktan sonra ocağın altını daha da açarak kaynatmaya devam edin. Belirtmek isterim ki kesinlikle bu süreçte kapağı açmayın. Bu işlem sonrasında elde edilmiş olunan suyu buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Bu suyu günde iki defa aç karınla kullanarak bu küren faydalanmış olabilirsiniz. Yaklaşık olarak 5 gün kadar bu kürü tüketmeye devam edin. Bu süre boyunca bazı yiyecekle tüketilmemelidir.

Hangi yiyecekler patlıcan sapı kürü sonrasında tüketilmemelidir?

Turşu, çilek, bulgur: bu yiyecekler içerikleri nedeniyle patlıcan sapı kürü kullanımı sonrasında gerekli olan faydaların sağlanabilmesi amacıyla yaklaşık olarak 4 saat kadar bir süre beklenmesi ve daha sonrasında bu yiyecekleri tüketmeniz gerekmektedir. Eğer mümkünse bu yiyeceklerden kürü kullandıktan sonra uzak durmanız gerekmektedir. Bu yiyeceklerin yanı sıra acı biber, domates ve sirke patlıcan sapı kürü kullanımı sonrasında kesinlikle kullanılmamalıdır.

Patlıcan sağı kürünün düzeli olarak kullanılması durumunda basur problemleri nedeniyle oluşan iltihaplanmanın önüne geçilebilmektedir. Bunun için en önemli şey tabi ki patlıcan sapı kürünün düzenli bir şekilde kullanılmasıdır. Düzenli bir şekilde kullanılan bu kür, hamileler ya da hamilelik şüphesi olan kişiler tarafından kullanılmamalıdır. Çünkü hamile bir bayanın bu kürü kullanması çeşitli yan etkilere neden olabilir. Eğer sizlerde bu bitki kürünü kullandıktan sonra farklılıklar hissediyorsanız ya da bir şeylerin olumsuz gittiğini düşünüyorsanız ailen Uzman bir doktora giderek yardım alabilirsiniz.
" } ] }