{ "title": "Patlıcan Kürü", "image": "https://www.kurler.gen.tr/images/Patlican-Kuru-52.jpg", "date": "20.01.2024 10:00:35", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Patlıcan kürü, Patlıcan düşük kalorisi olan bir besindir. Sağlığa oldukça faydalıdır. İnsanlar tarafından çok tercih edilir. Her mevsim pazarlarda ve marketlerde kolayca bulunmaktadır. Patlıcanın birçok yemeği vardır. Neredeyse bütün yemeklerde kullanılmaktadır ve yemeklere çok lezzet vermektedir. Patlıcan, sindirim sistemini rahatlatır, kabızlığı önler, kap hastalıklarına iyi gelmektedir, bağırsakları yumuşatır, tokluk hissi verir ve tok tutmaya yardımcı olur, selülit oluşumunu engeller, hastalıklara karşı direnç sağlar, zayıflamaya yardımcı olur, kuru cilde ve kuru saçlara iyi gelmektedir. Kansere yakalanma riskini düşürür. Beyin için çok faydalıdır. İyi bir antioksidandır. Çok şifalı bir bitkidir. Çok şifalı bitki olan patlıcanın sapları genellikle atılmaktadır fakat şifalı bitki olan patlıcan kadar sapları da çok faydalıdır. Patlıcan sapları zayıflamaya yardımcı olur. Çok kolay bir şekilde kilo vermeye yardımcı olur. Vücuttaki yağları yakar.

Patlıcan kürü hazırlanışı ve kullanışı

10 adet patlıcan iyi bir şekilde yıkanır ve sapları yani yeşil kısımları kesilir. Bir tencerenin içerisine 10 bardak su koyulur ve 10 adet patlıcan sapları da suyun çerisine atılır. Ateşe koyulur ve kaynadıktan sonra ağzı kapatılarak 30 dakika kadarda kaynatılır. Yarım saat kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır ve tencerenin kapağı kesinlikle açılmamalıdır. Tenceredeki karışım soğuduktan sonra kapak açılır ve içerisindeki patlıcan sapları alınır. Günde 2 kez bu kür aç karnına alınmalıdır. Fazlası buzdolabında muhafaza edilmelidir. 5 gün boyunca patlıcan kürü yapılmalıdır ve bu süre içerisinde bazı yiyeceklerden uzak durmak gerekir ve kesinlikle sofradan kaldırılmalıdır. Bunlar turşu, acı biber, sirke, domates, çilek ve bulgurdur. 5 gün sonunda istenilen yiyecekler tüketilebilir.
" } ] }