{ "title": "Kuru İncir Kürü", "image": "https://www.kurler.gen.tr/images/Kuru-Incir-Kuru-34.jpg", "date": "20.01.2024 08:06:18", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Kuru incir kürü, sağlık açısından adeta bir şifa kaynağı olan meyveler arasında yer alan incir, lif bakımından oldukça zengindir. İncir yaş ve kuru şekilde tüketilebilir. Tat bakımından da mükemmel bir lezzete sahiptir. Lif içeriği sayesinde kabızlık problemine karşı kullanılabilir. Sindirim sisteminin aktif şekilde çalışmasını sağlar. Kalsiyum, magnezyum ve K vitamini içeriği olan incir, kemik sağlığı ve kemik hastalıkları için faydalıdır. Kalori bakımından düşüktür. Bu özelliğiyle kilo vermek isteyen kişiler tarafından kullanılabilir. Diyetlerde ara öğün olarak tüketilebilir. Kan basıncını dengeler. Enfeksiyonlara karşı mücadele etme oranını arttırır, ağız kokusu için kullanılabilir. Diyabet hastaları için uygun bir meyvedir. Cilt yenilenmesinde faydalıdır. İncir meyve olarak, tatlı yapımında, salatalara eklenerek kullanılabilir. Bunların yanı sıra kür şeklinde hazırlanarak bazı rahatsızlıkların tedavisinde kullanılabilir. Kuru incir kürü kadınlarda üreme sistemi fonksiyonlarını düzenlemek için kullanılabilir. Özellikle gebe kalamayan kadınlar için faydalıdır. Bu gibi sorunlarda öncelikle bir doktora başvurulmalıdır. Doktor tedavisine destek olarak kuru incir kürü kullanılmalıdır.

Yumurta gelişimi için kuru incir kürü

8 tane incir önce su dolu bir kabın içine alınarak üzerindeki pudralarını atması için iyice yıkanır. Pudralar tamamen temizlendikten sonra birkaç parçaya bölünür. Tencere 2-3 su bardağı su koyulup kaynatılır. Kaynayan suya bölünen incirler eklenerek tencerenin kapağı kapatılır ve 10 dakika kaynamaya bırakılır. Kaynayan incirler ocaktan alınarak ılıtıldıktan sonra süzgeçten geçirilir. Yumurta gelişimi içilmeye başlanır. Eğer kadında yumurta çatlama problemi varsa kuru incir kürü biraz daha farklı hazırlanmalıdır. Gebeliğin sebebi açıklanamamışsa kür 15 gün, yumurta gelişimi içinse 21 gün düzenli uygulanmalıdır.

Yumurta çatlatmak için kuru incir kürü

3 bardak su tencereye alınır. 3 tane havucun kabuğu kazındıktan sonra doğranarak suya eklenir ve 15-20 dakika kaynatılır. 20 tane kuru incir yine pudrası gidene kadar yıkanıp, doğranır. Çukur bir kâsenin içine kaynar su doldurulur ve doğranan incirler suya eklenip kapak kapatılır. Her iki karışım ılıdıktan sonra cam bir sürahi ya da kavanoz içinde birleştirilir. Hazırlanan kür sabah ve akşam düzenli olarak bir su bardağı içilir. Küre 21 gün devam edildikten sonra 7 gün ara verilerek tekrar devam edilir.

Kansızlığa karşı kuru incir kürü

Kansızlık problemi yaşayan kişilerde kuru incir küründen yararlanabilir. 8 tane incir bol suyla yıkandıktan sonra ikiye kesilir. 3 su bardağı su bir tencereye alınarak kaynatılır. İncirler kaynayan suya eklenip 20 dakika kaynatılır. Ilımaya bırakılır ve süzgeçten geçirilerek içilmeye başlanır. Yemek öncesi içilmelidir. 21 gün uygulandıktan sonra 7 gün ara verilir ve aynı şekilde tekrarlanır. Aynı kür anne sütünü arttırmak içinde günde üç defa içilebilir.
" } ] }