{ "title": "Kereviz Kürü", "image": "https://www.kurler.gen.tr/images/kereviz-kuru.jpg", "date": "19.01.2024 13:07:03", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Kereviz Kürü, karaciğerin en yakın dostu olarak bilinen kereviz diğer sebzelere oranla ilk sırada yer almaktadır. Özellikle kereviz kan pıhtılaşmasını engeller, sindirim sistemini düzenler, kan dolaşımını hızlandırır, hormon dolaşımında ve vücut metabolizmasını destekleyerek biyokimyasal reaksiyonların oluşmasında rol oynayan organımızdır. Kereviz genel olarak karaciğerin çalışmasını desteklediği için metabolizmanın daha sağlıklı çalışmasına da yardımcı olmaktadır. Hatta siroz hastaları içinde kereviz muhteşem bir destekleyici besindir.

Kereviz kürü, gut hastaları için kereviz kürü muhteşem bir yardımcıdır. Özellikle kereviz kürüne başladıktan birkaç gün sonra rahatlama sağlamaktadır. Gut hastalığı çoğunlukla çok fazla et tüketiminden ortaya çıkmaktadır. Günümüzde modern tıpta gut'un ilaç ile tedavisi yapılmaktadır. Ancak tekrarlama riski oldukça yüksek olan bir hastalıktır. Hazırlanan kereviz kürü sayesinde bu tekrarlamanın önüne geçilebilmektedir. Kerevizi özellikle baharatlardan ve salçadan uzak tutarak sadece haşlayıp çok az miktarda zeytinyağı eklenerek hazırlanmalıdır. Kereviz kürü uygularken kesinlikle içine başka bir sebze ilave edilmemelidir.

Kereviz kürü nasıl yapılır?

Düzenli olarak üç ay boyunca haftada en az üç defa bir porsiyon olmak şartı ile kereviz tüketilmelidir. Bir porsiyon kereviz yaklaşık olarak 300-350 gram arasında bulunmaktadır. Ayrıca kerevizi pişirdiğiniz sürede oldukça önemlidir. Mümkünse 6 ya da 7 dakika kerevizin haşlanması yeterli olacaktır. Kereviz kürü, 300 veya 350 gram civarındaki kerevizi soyarak ince dilimler şeklinde hazırlayalım. Daha sonra tencerenin içine üç bardak suya dilimlenen kerevizleri ilave ederek tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde yaklaşık 6-7 dakika kadar haşlayın. Haşlayarak hazırlamış olduğunuz kereviz kürünü öğlen ve akşam yemeklerinden önce hem suyunu hem de kendisini yiyerek tüketelim. Ancak kerevizin suyunu gün içerisinde istediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Kereviz kürün de dikkat edilecek husus ise günlük ve taze olarak hazırlanmasıdır.
" } ] }