{ "title": "Ispanak Kereviz Kürü", "image": "https://www.kurler.gen.tr/images/ispanak-kereviz-kuru.jpg", "date": "20.01.2024 15:19:19", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Ispanak Kereviz Kürü, kansızlık problemi hemen her yaşta sıklıkla karşılaşılan bir rahatsızlıktır. Kişinin vücudunda mevcut olan hemoglobin yeterli derecede olmadığı zaman kansızlık sorunu ortaya çıkmaktadır. Hemoglobin özellikle kırmızı kan hücrelerinde bulunmaktadır. Ayrıca akciğerlerden aldığı oksijeni bütün vücuda taşımaktadır. Kansızlık probleminin en sık sebebinden birisi de demir eksikliğinin meydana gelmesidir. Çünkü vücudun demiri üretmesi için hemoglobine ihtiyaç duymaktadır. Hazırlayacağınız ıspanak kereviz kürü vücutta mevcut olan kansızlık problemini büyük ölçüde düzeltmektedir.

Ispanak Kereviz Kürü nasıl hazırlanır
Ispanak Kereviz Kürü nasıl yapılır?

İlk önce suyu tencerenin içerisine koyarak kaynatın. Daha sonra içine ince olarak dilimlenmiş kereviz parçalarını içerisine atalım. Tencerenin ağzını kapatalım ve kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar haşlayalım. Ispanağı doğramadan kerevizin üzerine ekleyelim yeniden tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika kadar haşlayalım. Ocağın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım. Hazırladığınız ıspanak kereviz kürünü süzerek cam şişeye alalım ve buzdolabına kaldıralım. Ispanak kereviz kürünü düzenli olarak 15 gün boyunca her sabah aç karnına ya da kahvaltıdan bir saat sonra tüketebilirsiniz. Akşamları aç karnına yemekten önce ya da yemekten bir saat sonra bir su bardağı içilmelidir. Ispanak kereviz kürü mutlaka 15 gün süre ile düzenli olarak sabah akşam içilmelidir. Daha sonra 10 gün ara verilir ve tekrar sabah akşam düzenli olarak bir 15 gün daha kür kullanılır. Sonuçta 15+15 gün toplamda 30 günlük uygulamanın sonunda kür tamamlanmış olur. Hazırladığınız ıspanak kereviz kürü iki günlüktür. Eğer şişenin içerisinde bir miktar kür kalmış ise diğer gün kullanım için mutlak buzdolabında muhafaza edilmelidir. Özellikle verilen ölçüde hazırlanılmasına dikkat edilmelidir. Çünkü 48 saat aşımından sonra kür fazla dayanmadığı için tedavi edici özelliğini de büyük ölçüde kaybetmesinden dolayı faydası olmaz.

Ispanak kereviz kürü, hazırladığınız bu kürün dışında demir açısından zengin olan besinlerden de tüketmek gerekmektedir. Kırmızı et, kuru üzüm, kuru meyveler, balık eti, fındık, susam, fıstık, pekmez, karaciğer, brokoli, pazı, ıspanak, yeşil yapraklı olan sebzeler, kereviz, tavuk eti, kuru dut ve kuru kayısı da kansızlık sorununu gidermek için demir bakımından zengin olan besinlerdir.
" } ] }