{ "title": "İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü", "image": "https://www.kurler.gen.tr/images/Ibrahim-Saracoglu-Karnabahar-Kuru-63.jpg", "date": "21.01.2024 22:09:06", "author": "arzu çobanoğlu", "article": [ { "article": "İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü; Karnabahar sevdiğimiz bir kış sebzesidir şimdi tam mevsimi diyebilirim. Faydalarını saymakla bitiremediğim karnabaharın zayıflamaya da etlisi olduğunu mutlaka duymuşsunuzdur. İster yemeklerini yapın ister kızartmasını tadına doyamayacağınız yüksek vitaminli bir sebzedir. A, C, B1 VE B2 Vitaminleri ile kalsiyum, fosfor, demir, fosfat ve potasyum minerallerini içermektedir çocuklarınıza rahatlıkla yedirebilirsiniz hatta çiğ pişmemiş haliyle de hiç denediniz mi?Salatalarınıza doğrayabilirsiniz. Çocuklara bak bu küçük ağaç diye bir espiri yaparak yemeli denemenizi tavsiye ederim. Karnabaharın öyle çok bilinen bir yan etkisi de yoktur üstelik. Sadece iyot emilimini azaltacağı için içme sularında iyodun az olduğu yerlerde sık karnabahar yiyen kişilerin iyotlu besin veya iyotlu tuz almalarını tavsiye ederim.

Size kısaca karnabaharın faydalarından yeniden bahsetmek istiyorum.

Karnabaharın Faydaları Nelerdir?
İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürü için Malzemeleri
İbrahim Saraçoğlu Karnabahar Kürünün Yapılışı; Kaynamakta olan suyun içerisine karnabaharlar ilave edilir. 6-7 dakika kısık ateşte demlenir. Ilıyan karnabaharlar süzgeç yardımıyla süzülür. Haşlamış olduğumuz karnabaharların yarısı sabah, diğer yarısı akşam içilir (Aç veya tok fark etmez). Her gün taze olarak hazırlamanızı tavsiye ederim. Dikkat etmeniz gereken yer tiroit hastaları için kürü kullanmamaları tavsiye ederim.

İbrahim Saraçoğlunun tavsiye etiği karnabahar kürünü sizlerle paylaşmak istiyorum. Lütfen karnabaharların taze olmasına dikkat edin. Bu kürü 7 gün uygulayıp+3 gün ara verip+7 gün tekrar uygulama+3 gün ara+7 gün uygulama yani toplamda 21 günlük bir kür.
" } ] }