{ "title": "İbrahim Saraçoğlu Karaciğer Yağlanması Kürü", "image": "https://www.kurler.gen.tr/images/Ibrahim-Saracoglu-Karaciger-Yaglanmasi-Kuru-42.jpg", "date": "20.01.2024 14:09:20", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "İbrahim Saraçoğlu Karaciğer Yağlanması Kürü, Karaciğer; Omurgalı ve bazı diğer hayvanlar için hayati önem taşıyan bir organ olma özelliğini taşır. Karaciğerin ağusuzlaştırma, biyokimyasal sindirim ve protein sentezi için gerekli olan üretim de dahil olmak üzere geniş bir etki alanına sahiptir. Karaciğer yaşam için gerekli olan hayati bir organdır. Karaciğer, işlev yitiminde, diyalizle kısa süreliğine fonksiyonlar devam ettirilebilir. Fakat karaciğerin fonksiyonunu, uzun süreli işlev yitiminde, telafi edebilmenin mümkünü yoktur. Karaciğer organ metabolizmasında önemli bir rol oynar. Kırmızı kan hücrelerinin üretimi, glikojen depolanması, protein ve plazma sentezi, hormon üretimi ve ağusuzlaştırma da dahil olmak üzere vücutta daha birçok alanda işlevi vardır.

Karaciğer ayrıca yağ sindirimine yardımcı alkali bileşik bir sıvı olan safra üretir. Ayrıca çok özel doku sentezi ve birçoğu normal yaşamsal işlevler için gerekli olan karmaşık ve küçük moleküller de dahil olmak üzere yüksek hacimli biyokimyasal reaksiyonları da düzenler. Kısaca, karaciğer, vücudumuzun filtresidir. Filtre görevini, karaciğerin yağlanması (Hepatosteatoz) sonucu yerine getiremez olur. Bunun sonucunda vücutta biriken zararlı maddeler, vücudun dengesinin bozulmasına neden olmaktadır. Hepatosteatoz son dönemlerde yağlı yiyeceklerden dolayı ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu hastalık daha çok yaşlı ve aşırı kilolularda görülmekte idi. Artık bu hastalık günümüzde gençlerde de görünmeye başlamıştır. Karaciğere nakil hariç bıçak vurulmadığı için konusunda Uzman olan doktorlarımız, ağırlıklı olarak ilaç tedavisi yönünde tercihlerini kullanmaktadırlar. Bir diğer alternatif tedavi yöntemi olan, Bitkisel tedavi yöntemidir. Bu konuda Uzman olan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun karaciğer yağlanması ve karaciğer temizliği ile ilgili tavsiyesi bitki kürüdür. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun bu hastalıkla ilgili 2 kürü bulunmaktadır. Bu kürlerden ilki, 15 gün olup, maydanoz ve limon karışımından oluşan kürüdür. Diğer kür ise lavanta kürüdür.

Maydanoz-Limon Kürü İçin Malzemeleri
Maydanoz-Limon Kürü Tarifi; 15-16 dal maydanoz, saplarıyla birlikte, karıştırıcı ya konur. Üzerine 2 yemek kaşığı limon suyu ile yarım bardaktan biraz fazlaca su ilave edilir. Bunlar, karıştırıcı da 2 dakika karıştırılır.

Lavanta Kürü İçin Malzemeleri
Lavanta Kürü Tarifi; Bir su bardağı suyu kaynatın ve üzerine bir tatlı kaşığı lavanta ilave edin devamında kısık ateşte 5-10 dakika kaynamaya bırakın. Ilıyınca süzün ve yatmadan yarım saat önce için.

Uygulama Şekli; Kullanım süresi 15 günlüktür. Devam etmek istendiğinde uygulamaya 5 gün ara vermeniz gerekmektedir. Her iki kürde aynı günde uygulanabilir.

Hazırlanan maydanoz-limon kürü, sabah kahvaltısından 15 dakika önce içilmeli, lavanta kürü ise yatmadan yarım saat önce içilmelidir.

Uyarılar

" } ] }