{ "title": "Ender Saraçoğlu Soğan Kürü", "image": "https://www.kurler.gen.tr/images/ender-saracoglu-sogan-kuru.jpg", "date": "19.01.2024 06:26:21", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Ender Saraçoğlu Soğan Kürü, Soğan kürü, miyom, polikistik over, iyi huylu prostat büyümesi, kıl dönmesi, hamile kalma, menopoz gibi rahatsızlıklardaki sıkıntıları azaltmak için kullanılan bitkisel bir kürdür. Soğan evlerimizde yemeklerimizde kullandığımız sebze olmanın dışında, içeriğinde bulunan A, B ve C vitamini, iyot, silis, fosfor, kükürt gibi maddeler, antibiyotik görevi yapan içerikler ve hazmı kolaylaştıran özelliklere sahip olan şifalı bir sebzedir. Soğan tüketiminin fazla olduğu ülkelerde, ciddi hastalıkların daha az görüldüğü tespit edilmiştir. Evlerinizde taze olarak hazırlayabileceğiniz kür, 2 hafta boyunca düzenli olarak kullanıldığında hastalığınıza çare olabilir. Bu kürü hazırlamak için gerekli olan malzemeler;
Yapılışı: Öncelikle kuru soğanı bir süre sirkeli suda bekletmelisiniz. Bu şekilde daha steril olacaktır. Daha sonra suyu bir tencereye koyup kaynatmalısınız. Kaynayan suya kuru soğanı dört eşit parçaya bölerek, kabuğu ile atmalısınız. Bu şekilde 15 dakika kaynamalıdır. Kaynadıktan sonra kür hazır haldedir fakat kullanmak için ılıması beklenilmelidir.

Soğan kürü, çikolata kisti ve miyomları tedavi eder hatta düzenli kullanılırsa yok eder. Polikistik over rahatsızlığında oldukça etkilidir. Adet düzensizliği olanların bu kürü uygulaması tavsiye edilmektedir. Menopozdaki ateş basmaları ve gerginlik için oldukça faydalıdır. Vajinal akıntıya iyi gelir ve ciltteki akneleri azaltır. Zayıflatır ve stresi oldukça azaltır. Kısacası soğan kürü şifa denilebilecek niteliktedir.

Soğan kürü, en az 6 ayda bir defa 15 gün süreyle uygulanmalıdır. Kürü ılık tüketmek önemlidir. Her defasında taze hazırlanmalıdır ve yemeklerden 10 dakika önce tüketilmelidir. Dikkat edilecek önemli bir hususta çimlenmiş ve kök vermiş soğanları tercih etmemektir.
" } ] }