{ "title": "Elma Kürü", "image": "https://www.kurler.gen.tr/images/elma-kuru-3664.jpg", "date": "19.01.2024 05:29:00", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Elma Kürü, her derde deva olan bu meyvenin kür olarak hazırlanıp tüketilmesi sağlık açısından oldukça faydalıdır. Elmaların parçalanarak ayrıştırılmasıyla elma kürü elde edilebilir. Bunun yapımı için geleneksel ev aletleri dahi yeterli olacaktır. Toksin atıcı bir özelliğe sahip olan bu kürün faydaları saymakla bitmez. Taze tüketiminin yanı sıra kuru olarak kür tüketimi de yaygındır. Bağırsak sendromu sorunu olanlar için doğal ilaç değerindedir. Hazmı kolaylaştırdığından kabızlığı iyileştirici bir etkiye sahiptir. Elma kabukları içerdiği yüksek orandaki vitamin sayesinde vücuda gerekli vitamin ve minerallerin girişine öncülük eder. Elma kürü içerisinde kendi organik şekerini de barındırdığı için tatlı gereksinimini de karşılamış olur.

Elma kürünün bol yapımına olanak sağlayan iller mevcuttur. Bu şehirlerde elma üretimi yüksek olduğu için küçük ebatlardaki görünümü eğri olan seçilmiş elmalar kür olarak kullanılarak bu kürün meyve suyu konsantresi yapılmaktadır. Isparta, Niğde, Amasya başta olmak üzere birçok illerde kullanımı sağlanmaktadır.

Elma kürü için gerekli malzemeler
Elma kürü nasıl yapılır?

Yıkanan elmalar kabuklarıyla birlikte doğranarak uygun bir tencere içerisine alınır. İsteğe göre rendeleme işlemiyle de elmalar parça haline getirilebilir. Ardından kabuk tarçın ve su eklenir. Kısık ateşte kaynayana kadar pişirilir. Ateşten alınarak soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra parçalayıcı özelliğe sahip mutfak robotuna çekilerek püre haline getirilir. Koyu kıvama sahip olan bu kürü yemeklerden önce yerseniz zayıflama yönünden oldukça olanak sağlar. Günlük taze olarak tüketimi sağlık yönünden önem taşır. Akşam yemeğinden sonra günde 1 kâse elma püresi tüketimi uygundur. 15 gün bu kür tüketimine devam edilebilir.
" } ] }