{ "title": "Çınar Yaprağı Kürü", "image": "https://www.kurler.gen.tr/images/cinar-yapragi-kuru.jpg", "date": "19.01.2024 21:43:53", "author": "Ayşenur Akgül", "article": [ { "article": "Çınar Yaprağı Kürü: Çınar ağacı hemen hemen ülkemizin her yerinde bulunan 45-50 metre boylarında olan hızlı büyüyen ve kalın bir gövdeye sahip olan uzun ömürlü dayanıklı ağaç türüdür. Zamanını çoğunu hareketsiz geçiren, masa bası çalışan insanların vücudunda kireçlenmeler görülebilir. İste bu kireçlenmeler için etkili çözümlerden biri de çınar yaprağı kürüdür. Çınar yaprağı kürü genellikle beyin ve vücudun herhangi bir bölgesinde meydana gelen kireçlenmeleri önlemek için kullanılır.

Çınar Yaprağı Kürü Nasıl Yapılır?

Gerekli Malzemeleri
Öncelikle 1 bardak suyu kaynatmalısınız. Kaynattığınız suyun içerisine 1,5 yemek kaşığı kurutulmuş ve ufalanmış çınar yaprağını katıyoruz ve 1 dakika kaynamasını bekliyoruz. Bu süre önemlidir 1 dakikayı geçmemesi gerekir. Daha sonra suyu tüpten alıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz. Bu kürü sabah kahvaltısı ve öğle yemeği arasında aç karnına 1 bardak ve öğlen yemeği ile akşam yemeği arasında aç karnına içiyoruz. 15 gün kullandıktan sonra 3 gün ara veriyoruz. Ardından aynı şekilde 15 gün daha tüketiyoruz. Bunun yanı sıra çınar yaprağının iyi geldiği başka sorunlarda vardır. Çınar yaprağı yanık bölgelere sürüldüğünde yaraları iyileştirir. Sedef hastalığına iyi gelir. Dişteki ağrıları azaltır. Romatizma için kullanılır. Sara hastalığı için kullanılır. Meyvesi ile hazırlanan kür yılan zehrine iyi gelir.
" } ] }